Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

«Τέλη καθαριότητας στις εποχικές επιχειρήσεις»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έχει ανακύψει ξανά το θέμα των τελών καθαριότητας όσον αφορά τις εποχικές επιχειρήσεις. Ήδη αρκετά ξενοδοχεία και άλλες μονάδες ζητούν την εξαίρεσή τους κατά τη διάρκεια της νεκρής περιόδου. Είναι προφανές ότι εμείς ως Δήμοι εισπράττουμε το σύνολο των εξόδων της καθαριότητας το οποίο για τεχνικούς λόγους μοιράζεται σε δίμηνους ή μηνιαίους λογαριασμούς. Εάν λοιπόν δεν εισπράξουμε κάποιους λογαριασμούς τότε δεν θα καλύψουμε το αντίστοιχο κόστος δεδομένου ότι είναι ανταποδοτικό.

Από τις μέχρι τώρα ανταλλαγές απόψεων των μελών μας, έχουν προκύψει οι παρακάτω σκέψεις :
1. Ζητούμε από τα ξενοδοχεία υπεύθυνη δήλωση για τα πραγματικά τετραγωνικά με τα οποία γίνεται η χρέωση. Η εμπειρία δείχνει ότι οι περισσότεροι αποφεύγουν να μας ενημερώσουν, ή
2. Αυξάνουμε σημαντικά τα τέλη των εποχικών επιχειρήσεων ώστε να καλύψουμε το κόστος όλου του έτους, ή
3. Στις εποχικές επιχειρήσεις που μας κάνουν αίτηση , θα εφαρμόζουμε διπλάσιο συντελεστή ή ανάλογο τους μήνες λειτουργίας και μηδενικό στους νεκρούς μήνες.
Εφόσον υπάρχουν άλλες απόψεις και σκέψεις παρακαλούμε να τις καταθέσετε ώστε να εξασφαλιστεί η ενιαία στάση του Δικτύου Τουριστικών Δήμων.
Ζητούμενο βέβαια παραμένει πάντα η αλλαγή της απόφασης η οποία δημιουργεί μεγάλα τεχνικά προβλήματα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων
Δημήτρης Κουνενάκης, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου