Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Απάντηση για το "τέλος παρεπιδημούντων"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣ/ΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ KAI ΗΛ. ΔΙΑΚ/ΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ TΟΠ- ΑΥΤ/ΣΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩN
15 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣ:
Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ' αριθμ. 6515/23-2-2010 ερώτηση
Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη. σχετικά με τις προθέσεις μας αναφορικά με την επαναφορά του συντελεστή επιβολής του τέλους διαμονής παρεπιδημούνταν και επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ποσοστό 2%. επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Το ζήτημα που διαλαμβάνεται στην προκείμενη ερώτηση, μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής επαναρύθμισης των οικονομικών των ΟΤΑ, που έχει ήδη καταστεί αναγκαία, Η επαναρύθμιση αυτή αποτελεί αντικείμενο ευρείας διαβούλευσης μεταξύ της Κυβέρνησης, της ΚΕΔΚΕ, των επαγγελματικών και των κοινωνικών εταίρων, με βασικό σκοπό τη θέσπιση των μέτρων εκείνων, που θα εξασφαλίσουν τον αποτελεσματικό συγκερασμό όλων των στόχων και επιδιώξεων που επιβάλλουν οι τρέχουσας συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ανάγκη εξασφάλισης της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Καλλικράτης». καθώς και της σχεδιαζόμενης αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, στόχος είναι ο επαναπροσδιορισμός των εσόδων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από τον εξορθολογισμό των υφιστάμενων πόρων και τον εμπλουτισμό τους με νέους.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ, Γιώργος Ντάλιας