Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Κατάρρευση των τουριστικών Δήμων αν καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνη Νικήτα
ΚΟΙΝ: 1) Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλο Άρη
2) Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο
3) Μέλη Δικτύου Τουριστικών Δήμων

Κύριε Πρόεδρε,
Το θέμα του τέλους παρεπιδημούντων έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, παρά το κλείσιμο του όταν ετέθη ξανά, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ και της τοποθέτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου. Με αφορμή την διαφαινόμενη κρίση, υπάρχουν πιέσεις και υποσχέσεις για την κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το βάρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως έχουμε ξανά τονίσει, το αποτέλεσμα σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι η κατάρρευση των τουριστικών Δήμων και κυρίως των μικρών, επαρχιακών και νησιωτικών, με τελικό αποτέλεσμα τη ζημία του ίδιου του τουρισμού.

Είναι προφανές κύριε Πρόεδρε, ότι αν δεν διαφυλαχτεί το τέλος παρεπιδημούντων οι τουριστικοί Δήμοι αδυνατούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Βεβαίως προβληματιζόμαστε για την διαφαινόμενη πτώση στον τουρισμό, την μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων και την πτώση της απασχόλησης και ήδη έχουμε συστήσει ομάδα η οποία θα προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Σας επισυνάπτουμε και την προηγούμενη αναφορά μας για το θέμα όπου αναλύουμε περισσότερο το ζήτημα.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων
Δημήτρης Κουνενάκης, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Σας ενημερώνουμε ότι στο εξής η ενημέρωση των μελών του Δικτύου Τουριστικών Δήμων θα γίνεται αποκλειστικά από το Blog: http://www.t-dimoi.blogspot.com/