Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Συντριπτικό πλήγμα συνιστά η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων

Την κατηγορηματική άρνησή της στην εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από το 2% στο 0,5% διατύπωσε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία ταυτόχρονα δηλώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να μπει σε καμία τέτοιου είδους συζήτηση. Η ΚΕΔΚΕ ζητά την απόσυρσή της εξαγγελίας και παράλληλα την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες στη βάση των πολύ πρόσφατων προτάσεων που έχει καταθέσει.
Δελτίο Τύπου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δεν έχω ούτε τη θέση, ούτε τη διάθεση να ζητήσω ή να αποδώσω τις δύσκολες αυτές ώρες της πόλης μας, ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Μου αρκεί ότι τη στιγμή που θα έπρεπε να σημαίνει η ώρα της ανασύνταξης και της αντεπίθεσης, ενόψει της διεθνούς οικονομικής κρίσης, στην πόλη μας έχουν ανοίξει οι ασκοί της αυτοκαταστροφής.
Περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ κ. Θ.ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα προς την Αυτοδιοίκηση τα εξήγγειλε πρόωρα ο Πρωθυπουργός: Συνεπής στην τακτική της Κυβέρνησης, παίρνει πίσω στο πολλαπλάσιο με το ένα χέρι ότι δίνει με το άλλο.
Περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Συντριπτικό πλήγμα στην τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστά η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5% που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός.
Περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ
Η ΚΕΔΚΕ πρώτη συμπαραστάθηκε μ’ όλες τις δυνάμεις της στον πληγέντα από τα τελευταία γεγονότα εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κόσμο της χώρας. Ο πρόεδρός της Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε πιεστικά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανακούφισης και τόνωσης της οικονομικής ζωής της Αθήνας αλλά και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Ουδείς όμως μπορεί να κάνει τον «κουβαρντά» με χρήματα άλλων. Δείτε και την σχετική επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Ν.Κακλαμάνη στους ΟΤΑ της χώρας
Περισσότερα