Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή στα μέλη Δικτύου Τουριστικών Δήμων

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως σας είχα ενημερώσει και χθες, η Κυβερνητική Επιτροπή συνεδρίασε και δια στόματος Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε η μείωση των τελών παρεπιδημούντων κατά 75% !!!!! Οι συνέπειες για τους Δήμους μας είναι τραγικές και μας οδηγούν σε πλήρη απαξίωση και αδυναμία να επιτελέσουμε και τα στοιχειώδη.

Ήδη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΚΕ κ. Βασιλείου, συζητήσαμε το θέμα των αντιδράσεων, δεδομένου ότι το πλήγμα που θα δεχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τουριστικοί μας Δήμοι και ο τουρισμός είναι τεράστιο και με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ζητήσαμε ήδη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να οργανώσουμε τις αντιδράσεις μας. Παράλληλα χρειάζεται να κάνουμε συνέλευση του Δικτύου μας για να συζητήσουμε τις προτάσεις και τα μέτρα που θα πάρουμε.
Θεωρούμε απαραίτητο σε πρώτη φάση την κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους Δήμους και τις ΤΕΔΚ και την ενημέρωση τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και των Κομμάτων και των Υπουργών Εσωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης. Νομίζουμε επίσης ότι θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσουμε επίσης τους κατά τόπους βουλευτές για το πρόβλημα που έχει προκύψει. Σας επισυνάπτουμε την επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ καθώς επίσης και την ανακοίνωση του, η οποία έχει εκδοθεί ως απάντηση στις αποφάσεις.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων
Δημήτρης Κουνενάκης, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Σας ενημερώνουμε ότι η ενημέρωση των μελών του Δικτύου Τουριστικών Δήμων θα γίνεται από το Blog:
www.t-dimoi.blogspot.com
mail: grafdim@yahoo.gr και
dimos.agn@gmail.com
Fax: 2841025493