Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Επιστολή για το τέλος παρεπιδημούντων

Δίκτυο Τουριστικών Δήμων
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ-
Δήμαρχο Αθηναίων
κ. Κακλαμάνη Νικήτα

KOIN: 1) Γραφείο Πρωθυπουργού
κ. Κων/νο Καραμανλή
2) Υπουργό Εσωτερικών
3) Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
4)Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.
5) Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
6)Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
7)Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
8) Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ
9) Γενικό Διευθυντή ΚΕΔΚΕ
κ. Βασιλείου Παναγιώτη

Κύριε Πρόεδρε,
Δυστυχώς παρά τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, την προσωπική σας θέση και την αντίθεση των Τουριστικών Δήμων, η Κυβερνητική Επιτροπή δια στόματος Πρωθυπουργού, εξήγγειλε την καταδίκη των Δήμων μας, μειώνοντας κατά 75% τα τέλη παρεπιδημούντων. Στους τουριστικούς μας Δήμους επικρατεί θλίψη, απογοήτευση και θυμός. Κάθε προγραμματισμός και προϋπολογισμός βγαίνει εκτός και αδυνατούμε να λειτουργήσουμε στοιχειωδώς. Είναι βέβαιο ότι ζημία θα υποστούν τόσο οι Δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες, όσο και ο ίδιος ο τουρισμός. Είμαστε πλέον σε πλήρη αδυναμία και η μόνη σκέψη μας είναι πως θα αντιδράσουμε, θα προλάβουμε και ίσως διασώσουμε κάποια πράγματα.

Κύριε Πρόεδρε, πέρα από τη ζημία που υφίστανται όλοι οι Δήμοι, η εξαγγελία αυτή οδηγεί ουσιαστικά τους επαρχιακούς, μικρούς και νησιωτικούς Δήμους σε πλήρη απαξίωση και αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών τους. Θεωρούμε επίσης ότι κάποιοι σύμβουλοι παραπλανούν με το να ανακοινώνουν ότι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, δεδομένου ότι η αύξηση των τελών κυκλοφορίας έρχεται να καλύψει τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες.

Κύριε Πρόεδρε, ζητούμε τον συντονισμό της ΚΕΔΚΕ, ώστε να οργανώσουμε τις αντιδράσεις μας. Παρακαλούμε για την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, όπου θα πρέπει να συζητήσουμε τον τρόπο αντίδρασης των Δήμων μας.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων
Δημήτρης Κουνενάκης. Δήμαρχος Αγίου Νικολάου